Joopa juu, 1,5 vuotta edellisestä merkinnästä. Käytetään tätä nyt edelleen seminaarimuistiinpanoihin.

Tänään siis alkoi Eduardo Hernandesin seminaari Takadossa. Heti alkuun olisi ollut tarjolla kolmet treenit, mutta osallistuin vasta päivän viimeisiin. Tekniikkaa tuli runsaasti, mutta ehkä hivenen hajanainen paketti tästä muodostui.

Lauantai

Ensimmäisenä tekniikkana IP-tekniikkaa, kun joku kaljakarpaasi hyökkää selän takaa ja tarttuu kropan ympäri käsien alta. Hyökätään käteen, jonka kämmenselkä on paljaana. Kääritään oma käsi hyökättävän käden kyynärpään taakse, tartutaan toisella kädellä kämmenselän yli, otetaan figure four ja väännetään rannelukko. Että näin.

Sitten mattotekniikkaa, positiona Eduardon erikoisuus eli spider guard. Ensimmäisenä lähtötilanteena molemmat jalkaterät vihun kyynärtaipeissa, vihu polvillaan. Kun vihu nostaa toisen jalan ylös, vaihdetaan jalka sillä puolella olkapään kohdalle, viedään toinen jalka alas saksiswiippimäisesti ja kädestä nykäisemällä suoritetaan swiippi. Tästä edettiin normaaliin jujiin, josta vihun puolustaessa perusmeiningeillä triangeli.

Toisena tekniikkana käärittiin jalka käden ympäri, mutta jalkaterää ei asetettukaan myötäpuolen kainaloon, kuten normaalisti, vaan ristipuolen kainaloon. Toinen jalka ponnisti maasta, ja käärityllä jalalla suoritetaan swiippi sideen.

Kolmantena tekniikkana sama lähtöasema kuin toisessa, eli jalka kääritty ja jalkaterä ristikainalossa. Viedään toinen jalka vastustajan kylkeen siten että polvi jää kylkiluiden alle. Tämän jälkeen vapautetaan toinen käsi ja sukelletaan vastustajan ulompaan jalkaan. Tämän sukelluksen ansiosta vihu swiippaantuu ja jalasta kiinnipitämällä saadaan suora käsilukko.

Neljännessä tekniikassa käärittiin taas jalka käden ympäri, mutta tällä kertaa jätettiin sääri kaulalle. Vapaan jalan avulla pieni lantion siirto, ja sitten vihun polvesta polkaisemalla swiippi. Istutaan päälle ja kierretään suoraan käsilukkoon.

Viimeisessä tekniikassa lähdettiin perinteisestä käärityn jalan tilanteesta, eli jalkaterä myötäkainalossa. Tästä vapaa jalka vietiin vihusta ohi, ja vapaan käden avulla pyörähdettiin alle omoplataan. Tällä kertaa kuitenkin swiipattiin vihu kuperkeikkaversiona ja tultiin päälle sideen.