Otin ja menin sitten vielä toisiin treeneihin tänään. Markun pyynnöstä näytin aamuiset Robertin tekniikat eli siltä osin ei mitään uutta.

Treenien lopussa kuitenkin pyysin Markulta vihjeitä perhosen ohittamiseen (mitä siis huomasin aamulla tarvitsevani). Markku neuvoi kaksi tapaa, joista jälkimmäinen olikin itse asiassa Brasilian keikasta tuttu, olin vain unohtanut sen jotenkin.

Molemmissa versioissa Markku hakee underhuukin toiselle puolelle. Ensimmäisessä underhuuk-puolen vastakkainen jalka painetaan polvesta alas ja liu'utaan matalana jalasta yli. Tässä pääsee siis hyödyntämään vanhaa kunnon hyljeohitusta. Itsellä tuli tämän ohituksen yhteydessä heti mieleen, että painaminen täytyy tehdä kyynärpää kropassa kiinni, muuten on kimuravaara suuri. Toinen versio oli underhuukin puolelta säärellä/polvella vastustajan jalkojen painaminen sivuun ja liukuminen siitä yli. Tässä tekniikassa oli tärkeää, että lantio seuraa välittömästi polvea, ettei vastustaja saa tilaisuutta kikkailla. Esim. Tuomas tänään vaihtoi heti X-guardin hakuun, kun painoin jalat sivuun. Toisaalta kontrollini ei tainnutkaan olla lähellekään riittävä.