Eilen tuli suunnitelmien vastaisesti lepopäivä, kun aamulla herätessä sattui vähän sinne jos tänne, etenkin selkään. Kuulemma oli ollut alasvientitreenit, joten ihan hyvä, etten mennyt itseäni sinne rääkkäämään.

Tänään menin kuitenkin illan BJJ-treeneihin. Selkää pelätessä pistin selkätuen taas ylle, mutta jossakin vaiheessa puolivälin jälkeen alkoi sen haittaava vaikutus hengitykseen nyppiä siinä määrin, että otin pois. Eipä sattunut kyllä enää lämpimänä, joten samapa tuo siltä osin. Tekniikka oli guardijuttuja, jujia ja omoplataa. Mut osoitettiin kolmanneksi yhteen pariin opastamaan ensikertalaista, joten oma tekniikkatreeni ei tänään ollut aivan täysipainoista. Sinänsä se ei haittaa, koska tekniikka oli tuttua, tosin Veijalla oli muutamia omaperäisiä detaljeja tuttuihin juttuihin.

Ensinnäkin vastustajan tehdessä kuperkeikan puolustukseksi omoplataan avataan lukottavan jalan polvi ulospäin ja pistetään jalkaterä vastustajan kropan alle. Tällöin vastustajan liike vetää jalan kautta kropan mukana päälle. Toinen erilaisesti suoritettu tekniikka oli juji omoplatasta. Lukottavan jalan polvi laskettiin kyljen korkeudelle, jalat triangeloitiin ja sitten tehtiin juji. Ihan mielenkiintoinen, tosin itse jos lukottaa tuosta haluan, astun mieluummin toisen jalan käsivarresta yli. Kolmas erikoisempi juttu oli reaktio, kun vastustaja on kuperkeikannut ympäri ja lähtee sieltä nousemaan. Jos kiertää kropalla kylkeä kohti, pidetään vain käsi hallussa ja päädytään alkuperäiseen omoplata-asemaan. Jos taas nousee jalkoja kohti, voidaan vaihta omoplata toiseen käteen tai sitten triangeli. Ihan hauska oli tämä harjoitus, voisi joskus teettää, jos vielä tulevaisuudessa treenejä vetävään asemaan päädyn.

Sparrissa otin etupäässä valkovöisten kanssa, jostakin syystä. Viimeisessä erässä tosin painin yhden seuran kovimmista sinivöisistä kanssa, jälleen kerran pisteetön erä, kuten aina ennenkin välillämme.