1,5h BJJ-treenit Martinin opastuksella. Tekniikkana perusylösnousu guardista ja ohitus #1 eli leg on shoulder. Sen jälkeen kokeneille kaulusotteesta tehtävä juji (ei kuitenkaan takadomainen, vaan toiseen käteen) ja reversejuji tähän jatkona. Sinänsä tuttuja juttuja, mutta Martin on ohjaajana erittäin tarkka yksityiskohdista ja näin ollen kallisarvoinen tekniikan oppimisen kannalta. Eli ensinnäkin jujissa tartutaan lukotettavaan käteen kauluskäden alta ja kyynärpäästä nypätään keskemmälle. Kauluskäden avulla saadaan käsi lukittua mahdollisimman tiukasti kroppaa vasten. Kaulusotetta ei ole syytä päästää irti missään vaiheessa. Jaloilla hallinnan tiukkuutta Martin korosti kovasti ja lopussa kun jalka on viety päästä yli, Martin opetti työntämään tällä jalalla vastustajan päätä. Kiristyy huomattavasti tiukemmin jujite. Jos juji ei kuitenkaan toimi, kaivetaan vastustajan toinen käsi olkapäälle ja tehdään reversejuji. Tässä Martin otti lukottavalla kädellä otteen mahdollisimman syvältä ja sen jälkeen toisella kädellä auttoi lukottavan käden kyynärpäästä entistä tiukemmaksi. Eli eräänlainen halausote. Myös tähän lukkoon vietiin jalka yli vastustajan päästä, mutta tämä ei täysin välttämätöntä ole. Avaa kyllä enemmän mahdollisuuksia, jos näin tekee.

Normaalisparria ei käyty lainkaan, vaan vain guardin ohitusta. Huomaa kyllä tuon vaikutuksen omassa pelissä, ohittaminen ja avoin, jotka aikaisemmin olivat lähinnä herran kädessä, ovat parantuneet huomattavasti. Avoimessa tosin pitäisi muistaa aggressiivisemmin pyrkiä istumaan, niin perhosessa kuin vielä avoimemmassakin.

Painit menivät todella mukavasti ja fiilis treenien jälkeen oli erinomainen. Jäin lopuksi venyttelemään lukkopainitreenien laidalle 45 minuutiksi ja sen vaikutuksen kyllä tuntee ruhossa. Fiksu veto, vaihteeksi. Saapa nähdä miten huomenna paini kulkee, kun lihasjumi on ehkä leveliä tai kahta vähäisempää. Todennäköisesti surkeasti.