Olipas hyvä, että menin treeneihin. Jaska ei ainoastaan näyttänyt guardin ohituksia, vaan näytti ne vieläpä perhosesta. Eli sain juuri sitä, mitä kaipasinkin.

Kaksi ensimmäistä tekniikkaa olivat "halpoja" ohituksia, joissa lähdetään siitä, että kaveri on selällään, ja itse ollaan tiukasti alhaalla kaverin vatsaa vasten. Ensimmäisessä tekniikassa noustiin ylös ja työnnettiin kädellä vastustajan polvi sivuun (eli molemmat jalat samalle puolelle). Heti kun polvi on sivussa, sproolattiin siihen päälle, lantio valmiiksi ohitussuuntaan. Tästä sitten liu'utaan ylitse, edelleen lantio menosuuntaan, jotta huukin pitäminen olisi vaikeaa. Toisessa tekniikassa noustiin alhaalla ollessa päkiöille, jonka jälkeen vasta nostettiin yläkroppa. Vastustaja lähtee nousemaan ja hakemaan underhuukkeja, jolloin painetaan vastustajan polvet tiukasti yhteen ja alas, ja hypätään mahdollisimman imelästi jalkojen yli mounttiin. Jos liike pökkää, voidaan jalat lukita käsien lisäksi jaloilla yhteen, ja jälleen kun vastustaja nousee kohti, jatketaan liike polvien yli.

Kolme jälkimmäistä tekniikkaa olivat toteutusvarmuudeltaan edellisiä parempia, ja näitä sainkin päivän drilleissä/positiosparreissa sujumaan. Ensimmäisessä ollaan joko mounttiloikan tai suoraan halfguardin kautta päädytty halfbutterflyhin. Tärkein ja välittömin puolustus on jalkojen triangelointi, jolloin vastustaja ei pääse hakemaan täysperhosta tai x-guardia niin tehokkaasti. Tästä käännytään marcelomaisesti vastustajan yli kyynärpää kainaloon tai hauiksen kohdalle, jos vastuksella oli underhuuk. Otetaan vapaalla kädellä ote perhoshuukkijalan yli reidestä ja puristetaan jalka tiukasti haltuun. Tässä vaiheessa triangeli voidaan avata ja heittää jalka esteettä yli. Lantion käännön jälkeen voidaan käsi siirtää jalasta lantiolle.

Neljäs tekniikka vastasi edellä kuvattua Markun ensimmäistä tekniikkaa. Tilanteessa vastustaja on noussut ylös ja hakenut underhuukit. Haetaan molemmat kädet leukaan/kurkulle (ensimmäisenä viedään käsi, jonka puolelle kasvot eivät ole), ja työnnetään kaverin otteet irti. Omaksutaan sama tiukka asema alhaalla, ja otetaan erityisen tiukka hallinta toisella kädellä kaverin lonkasta. Toinen käsi painaa vastustajan polven alas ja taas sproolataan ensimmäistä tekniikkaa vastaavasti jalasta matalana yli.

Viimeisessä tekniikassa vastustaja on noussut ylös ja saanut tiukat underhuukit. Lantio painetaan mahdollisimman alas, jotta swiippaaminen vaikeutuisi. Käsi, jota kohti vastustajan kasvot eivät ole, menee käden yli ja reiden alle, ja kämmen painetaan mattoon (ei siis suoranaisesti huukata jalkaa). Toinen käsi painaa polvesta, ja käännetään vastustajaa pois samalla kun liu'utaan itse side positioniin. Tämä tekniikka oli pitkälti sama, kuin mitä Fabio Gurgel demoaa Greatest Jiu-jitsu Techniques -videollaan puku päällä. Puvun kanssa otteet tosin ovat hieman erilaiset.

Kaiken kaikkiaan mainiot treenit, ja teki todella hyvää drillata tätä asemaa Jaskan ja Jyrin kanssa. Lisäksi sparrasin Hempan kanssa siten, etten päästänyt itseäni alle ollenkaan, ja pyrin heti alusta perhoseen. Varsinkin Jaskan kanssa tuli nopeasti selväksi, että lantio on pidettävä tarkasti alhaalla, muuten X-guard ja muut temput ovat liian helppoja. Syvän overhuukin antamista tulee myös välttää, sillä silloin on vaarana esim. selänotto ja etenkin omoplata. Käytin jonkin verran Tomin hyppyohitusta, kohtuullisella menestyksellä. Myös kolme jälkimmäistä päivän tekniikoista toimi, mutta kahta ensimmäistä en saanut menemään.