Tänään varmistui, että tulee muutto syyskuun alkuun. Pääsen vaihtamaan Kistaan yksiöön. Vuokra nousee aika paljon, mutta luulisin kuitenkin kannattavan. Elintaso nousee, mutta erityisesti kiinnostaa ruotsalaiset asuinkumppanit. Täällä Tyresössä kun on vain vaihtareita, niin joutuu englantia pukeltamaan.

Treenit oli tänään. Paljon erityiskohtia tänään, joten käydään tekniikat ensin. Ensimmäisenä perusswiippi jujiin, eli hihasta kiinni, lantio sivuun, vastustajan jalasta kiinni ja työntö/heilautus kumoon ja juji. Toisena sama juttu jatkoliikkeenä hip bumptoriin. Kolmantena variaatio, eli triangelista lantio sivuun ja kääntö vastaavasti jujiin. Neljäntenä tuli vielä jatkoliike, kun vastustaja nousee löysästä triangelista jaloilleen. Hihasta ote edelleen, toinen käsi jalkaan, jalka lantiolle ja toisella perus viikateswiippi. Ihan hyvä jatkoliike sinänsä.

Sitten niihin erityisyyksiin. Ensinnäkin jalkalukkoja ei täällä juuri arvosteta. Tein positiosparrissa (puku päällä) normaalin, BJJ-säännöillä sallitun suoran nilkkalukon ja sain kuulla, että sitä ei katsota hyvällä. Tässä tapauksessa kyseessä oli ensimmäisissä treeneissään oleva jamppa (mitä en tiennyt), joten se nyt ei ainakaan auttanut asiaa. Lukkopainissakin kuulemma tekevät hyvin säästeliäästi, ainakin sen perusteella, mitä treenien jälkeen jutustelin. Maassa maan tavalla eli jätetään suosiolla pois ainakin pukutreeneistä.

Toinen puutuntakohta oli, että komensivat ottamaan aktiivisemmin sparrissa eli vähemmän pitämistä ja kontrollointia. Tämän "epäaktiivisuuden" sain kuitenkin anteeksi, ainakin luullakseni, kun selitin, että selkäkipujen vuoksi joutuu varomaan ja ottamaan tarkasti. Pitää ehkä kuitenkin jatkossa liikkua vähän enemmän, mutta en mä kuitenkaan vieläkään viitsi isojen mörköjen alle joutua ehdoin tahdoin, kun en kerran jaloilla uskalla suurempia massoja nostaa.

Kolmantena voidaan mainita melkoinen yllätys. Tämän päivän treenien ruskeavöinen vetäjä nimittäin puhui suomea. Ei täydellisesti, mutta erittäin ymmärrettävästi. Kävi ilmi, että oli penskana asunut Suomessa, ennen kuin vanhempansa muuttivat Ruotsiin. Ruotsalainen nimi jampalla, joten ilmeisesti sukujuuret ovat kuitenkin svenskit.

Neljäntenä hieman ilonaihetta. Sparri ruskeavöistä omankokoista aktiivista kilpailijaa vastaan meni erittäin hyvin. Sain suorastaan helposti jujiin suljetusta guardista. Vain viimeistely ontui. Varmaan kaksi minuuttia swiippailin sitä (pomppasi todella hienosti takaisin kyllä aina) ja vääntelin ja kääntelin, mutta en vain saanut luovuttamaan. Päästin irti ja jamppa juoksi suoraan mun kimuraan. Eipä tosin onnistunut sekään, vaan pääsi ohi ja voitti positiosparrin sitten. Kuitenkin huomattavasti helpompi oli sparrata tämän kanssa kuin aiemmin mainittua sinivöistä judotaustaista herraa vastaan.

Yhteenvetona: Vaikka siis hieman noottia tulikin näissä treeneissä, niin mieliala on edelleen positiivinen. Huomenna jatkunee taas, pysykää kanavalla (tosin jos ei kiinnosta, ei ole pakko).