Tiistaina kävin 1,5h BJJ-treenit ja keskiviikkona lukkopainin vastaavat. Alasvientipainotteista etenkin lukkopaini, BJJ-puolella myös guardista nousua ja avaamista. Tekniikoiden osalta ei erityisempää mainittavaa taaskaan. Sparri sujui hyvin, tosin Lindqvistin jujiin ehdin tiistaina taputtaa 30 sekunnin pikasparrin aikana. Toisaalta lopetin oman painoluokkani sinivöisen tuollaisen 30 sekunnin erän aikana kahdesti.

Kisojen lähestymisen huomaa kirkkaasti treenaajien tunnelmissa. Selkeästi fokusoituneempaa treenausta näkee verrattuna kesän rentoiluun. Varsin moni aikoo jo tuonne syyskuun lopun lukkopainikisaan ja Skandeihin on ilmeisesti lähdössä niin mittava porukka, että seura harkitsee bussin vuokraamista joukkueen siirtämiseksi pääkallopaikalle. Oma treeni on sujunut hyvin ja itseluottamus on ihan ok tällä hetkellä. Eiköhän se tosin jälleen kerran ennen kisoja tai viimeistään kisapaikalla ehdi murenemaan. Päästään taas perinteisiin "vittuako minä täällä teen?"-aprikointeihin lämmittelymatolla.

Tänään on pakon edessä välipäivä, kun illalla alkaa tuollainen ruotsalaiseen kulttuuriin tutustumisen höpöhöpö-kurssi. Tauko tulee toisaalta ihan hyvään paikkaan, onnistuin eilen lukkopainissa heittämään vihollisen käteni päälle alasviennissä ja nyt särkee kovasti.

Koulu on alkanut aika sekavasti, vasta yksi kurssi on kunnolla käynnissä. Ainakin yksi ilmoittautumani kurssi on peruttu vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Aprikoin nyt, kannattaako siihen tilalle väkisin ottaa jotain vai tyytyä ottamaan tältä lukukaudelta 25,5 opintopistettä. Tutkintoon kun saan joka tapauksessa sisällytettyä vain 20op, niin ei ole niin väliksi vaikka ottaisinkin hieman löysemmin. Stipendikin vaatii juuri tuon parikymmentä opintopistettä, eli senkään ei pitäisi tuosta tuhoutua. Katselen nyt ensin miten erään toisen kurssin kanssa käy, siitäkään ei nimittäin ole vielä tarjolla mitään informaatiota.

Loppuun vielä maininta, että oon nyt vasta viime päivinä tajunnut, kuinka hemmetisti ruokaan saa uppoamaan rahaa, kun ei ole opiskelijahintoja tarjolla. Koulualueella sijaitsevissa ravintoloissa lounas (Suomen koululounasta vastaava) maksaa n. 70 kruunua eli lähes 8 euroa. Ja kun kuitenkin koulupäivän aikana on pakko syödä, enkä mielelläni vetelisi mitään hiilaripommipatonkeja, niin rahaa menee kuin kaivoon.