Mukavat treenit oli tänäänkin. Aivan samanlaista liekitystä ei ollut ilmassa kuin eilen, mutta hyvin sujui silti. Tarkoitus oli alunperin olla molemmat treenit eli ensin 17:00-18:30 ja perään 18:30-20:00, mutta päätin jälleen kerran tai kerrankin olla fiksu ja kuunnella kehon puhetta. Alaselkää alkoi nimittäin kivistää ensimmäisten treenien lopuksi, joten ajattelin, että parempi vapaaehtoisesti skipata 1,5 tunnin treenit, kuin maata taas pakosta pari viikkoa sängyssä.

Tekniikka oli jälleen ensikertalaisille tarkoitettua. Pystystä hyökättiin vastustajan kylkeen kiinni ja tartuttiin ulommasta ranteesta, perus heittoasema siis. Yksinkertaisena jatkona nypättiin ankle pickillä vastustajan lähempi jalka alta ja pamahdettiin side positioniin päälle. Tästä katsottiin sivusidontaan kääntyminen, jonka jälkeen jaettiin aloittelijat toiselle puolen salia tekemään hallinta-asemien kiertodrilliä ja kokeneet toiselle puolelle tekemään anacondaa. Tässä versiossa anaconda alustettiin kuten Demianin subbarigiljotiini, eli käsivarrella puskettiin kättä ristiin ennen kierähdystä ja vasta kierähdyksen jälkeen lukittiin leijonantappo-ote.

Jälleen kerran käytiin useita kierroksia positiosparria guardista. Meni ihan sujuvasti, joskin ruskeavöinen sadan kilon mötkäle pyyhkäisi kahdesti ohi kuin tyhjää vain. Satuin vielä samaa jamppaa vastaan normisparrierässä ja kyyti oli edelleen kylmää. Helkkarin nopeasti osasi tarpeen vaatiessa räjähtää tuollainenkin tankki, ja jäin kiepsahdusjujiin ja jonkin sortin lievekuristukseen tuon 5-6 minuutin aikana. Yritin kuitenkin parhaani, ei kai sitä paljon enempää voi vaatia.

Lopussa otin vielä yhden sparrierän jo aikaisemmin mainitun judohirmun kanssa. Jumankekka, että alkaa pöydät kääntyä, näin anglismia käyttääkseni. Olin jo puolittain selässä kuristus kiinni ja rinkelinkin asentelin kohdalleen, mutta enpä saanut lopetusta. Enkä itse asiassa pisteitäkään, mutta eipä saanut sekään.

Loppuun voisi vielä mainita eräästä Hiltin piirteestä, joka ainakin mua viehättää suuresti. Täällä nimittäin ollaan julmetun tarkkoja hygienian suhteen. Matto pestään (ei siis ainoastaan harjata) jokaisten treenien jälkeen, siis myös esimerkiksi tuossa tämän illan treenien välissä. Lisäksi harrastajilta edellytetään puvun pesemistä jokaisten treenien jälkeen. Voisi useampi Takadonkin haisuli ottaa oppia tästä ajattelutavasta. Itse taiteilen täällä kevyessä kenttävarustuksessa eli vain kahdella puvulla ja kun päivittäisellä tahdilla treenaa, niin onhan tässä pyykättävää. Pesutupaa ei kuitenkaan käytetä järin tiheään, joten olen nyt viime aikoina saanut puvun lyötyä koneeseen heti treeneistä tultuani. Espoossa tällaista mahdollisuutta ei ollut, mutta toisaalta pukujakin oli rutkasti enemmän.

Huomenna ajattelin mennä ensimmäisiin subbaritreeneihin, kun on kerran oman kokoinen ruskeavöinen vetämässä. Siihen perään on pukutreenit, nekin voisin jäädä, ellen ole täysin kuoleman oma. Subbaritreenit vedetään täällä kuulemma hyvin kovalla temmolla.