Tällä viikolla oli Ainon hautajaiset, joten perjantain ja lauantain lajitreeni jäi väliin. BJJ:tä tuli väännettyä neljänä päivänä, yhteensä 7,5 tuntia. Teemana oli tällä viikolla side position. Vain tiistain treenejä en vetänyt, ja silloinkin käytiin Jaskan ohjauksessa jalkalukkoja, joten siden hionta jäi tekniikoiden osalta vähiin. Toisaalta oon sparrissa nyt panostanut aseman pitoon, joten siinä on kyllä selvää parantumista tapahtunut viime aikoina.

Maanantai
Tunnin pukutreeneissä tehtiin erilaisia kantamisia ja nosteluita lämmittelyksi. Osa porukasta väsähti kovastikin. Tekniikkana reverse giljotiini eli tuttavallisemmin monsuuni. Puvutta on toiminut sparrissa ihan hyvin viime aikoina. Hermannille olen tehnyt härskin backmount-jatkon siitä jo kahdesti, joten ei ihan turha ehkä sekään. Pitänee hieman kartoittaa kuinka vaarallinen se on.

Tiistai
Jaskan lukkopainit, jalkalukkoja. Ensimmäisenä kaksi kneebaria, ristiohituksesta samanlainen kuin itse opettamani ja toinen pyörähdysversio (sisältä ulos), jossa "istahdettiin" vastustajan vatsan päälle. Sen jälkeen suoraa nilkkalukkoa avoimesta guardista. Ensimmäisenä tavallinen versio. Jaska korosti tässä kyljelleen tai vatsalleen kääntymisen merkitystä, ihan aiheesta. Yksityiskohtana korostettiin myös ulomman jalan heittämistä pitkälle lukotettavan jalan yli. Tämä vaikutti ihan ok:lta, niin kauan kuin jalka menee mattoa kohti. Jos se jää ilmaan, niin vastaliikkeenähän on reverse heelhook, johon mieluummin olisin ottamatta tuntumaa. Toisena nilkkalukko vastaliikkeenä kaverin halfguardista tekemään saksiswiippiin. Ihan toimiva, mutta aika harvinainen tilanne, ainakin omalla kohdalla. Kolmantena "brutaali" versio, jossa polvi tuodaan jalkojen välistä shotin kaltaisesti vastustajan vatsaan ja mennään lukotettavasta jalasta yli kyljelle.

Keskiviikko
Lepopäivä, muistaakseni etupäässä kouluhommien vuoksi. Johtilimulmetia ja jydiä. Jydin tentti oli torstaiaamuna, joten treenien skippaus oli siinä mielessä perusteltua.

Torstai
Vedin illan lukkopainit. Päätin ottaa hieman analyyttisemman otteen ja käsittelin, miten side position saadaan pidettyä päällä. Vastaliikkeet sille, kun vastustaja hakee underhookin, työntää kurkusta, työntää olkapäästä tai kaivaa kyynärpäätä kyljen alle.

Perjantai ja lauantai
Perjantaina tosiaan oli lähtö Seinäjoelle, mutta kävin kuitenkin OTT:llä tekemässä lajijumppaa reilun tunnin. Sirkusta ja lajiliikkeitä. Guardidrillit oli mukavia. Taisin lisäksi lopulta oivaltaa, miten takaperin kuperkeikka jaloilleen menee. Oon aina taittanut pään sivuun suotta. Lauantaina lepo, vaikka periaatteessa illalla olisi jotain voinut jumpatakin. Ei oikein ollut fiilistä.

Sunnuntai
Parin päivän treenitauko tympi ja kun opiskeluakin piti vältellä, menin aluksi puoleksitoista tunniksi Mikan ja Niilon kanssa OTT:lle. Lähinnä jumppailin, mutta otin yhden nyrkkeilyerän Niilon kanssa (paketti pysyi kohtuullisesti kasassa, mutta tottumattomuudesta tahtoi mennä silmät kiinni kun nyrkki tuli kohti). Loppuun otettiin pystysparria minuutin erissä (kaksi painia, yksi lepo) muutama kierros. Sieltä Mikan kyydissä Tapiolan treeneihin, missä näytin side positionista liepeen käytön sekä siitä peruskuristuksen ja Brabon.