Joo-o, taukoa tuli kirjoittamisesta melko rutkasti, mutta niin siinä käy, kun on kivaa. Paitsi että nyt ei ollut kivaa, vaan pikemminkin ihan paskaa. Kroppa lahosi ja tuli vielä uusi parin viikon flunssakin tuohon syksylle. Ruotsin rupeaman loppu ei siis ollut mitenkään juhlavaa, eikä siitä näin ollen ole mitään erityistä sanottavaa. Treeneissä kävin sen verran kuin pystyin ja niissä tein sen verran kuin pystyin. Piste.

Suomeen palasin vähän ennen joulua ja Espooseen muutin 2.1. Parit treenit olen tässä ehtinyt jo käydä, ja ihan mukavasti on sujunut paluu Takadon kuvioihin. Takana siis torstain lukkopaini ja perjantain BJJ-jatkotekniikka.

Perjantain treeneissä tuli muutamia uusia juttuja Alexandre-guardiin (sitkeästi kutsun sitä tuoksi, vaikka Paiva taisi vitsillä tuon nimen sanoa). Ensimmäisenä tehtiin swiippiä, jossa kädet olivat lähtökohtaisesti toisin päin kuin Eduardon versioissa, eli hiha olkapäällä olevan jalan puolelta kiinni ja polvi toiselta puolen. Yritetään ojennusswiippiä, palataan takaisin alas, siirretään jalka olkapäältä käsivarrelle ja vedetään vastustaja vatsalla olevan säären päällä. Tästä kääntö päälle ja knee-on-stomach. Toisena tehtiin ojennusswiippiä kuten Eduardo opetti, mutta erilaisella jatkolla. Eli sen sijaan että noustaisiin vastustajan yli knee-on-stomachiin, kaivetaankin polvi vastustajan käden alta ja tehdään juji. Kolmantena opetettiin vaihtoehto Eduardon jatkotekniikalle, eli kun ojennus epäonnistuu ja vastustaja ojentaa selän, vedetään lantiota sen verran taakse, että saadaan tuotua jalka vatsalta kainaloon. Tästä jatketaan omoplata-asemaan, josta voi lopettaa tai swiipata. Jos vastustaja ei ojenna selkäänsä, on asemasta helppo siirtyä triangeliin ja jos taas yliojentaa, niin voidaan saada juji.