Jokainen hetki on tuskaa!

Tai no ei ole, mutta kyllä kivistää ja kolottaa. Tänään keskiviikkona on onneksi viimeinen treeni ennen tämän viikon ainoan koulupäivän (!!!) aiheuttamaa treenitaukoa torstaina.

Ennen kuin palataan ajassa taakse ja käsitellään pikaisesti eiliset BJJ-väännöt, niin lienee paikallaan kertoa, että tänään tein sijoituksen ja ostin vaa'an. Ei sitä vain painoluokkaurheilija ilman puntaria selviä, vaikka kuinka yrittäisi. Ja hyvän vaa'an muuten ostinkin, näytti 67,6 kiloa aamupainoksi. Ei siis tarvi pukupaineihin pudotella juuri nimeksikään. Uppsalan lukkopainikisojen 65 kiloa saa kuitenkin jäädä tavoittelematta, ei ole vaivan arvoista juuri nyt.

Ja sitten sitä BJJ:tä. Jalkalukkoja touhattiin. Suorasta nilkkalukosta tehtiin versiota, jossa välissä oleva jalka työnnetään vastustajan vapaan jalan reiteen. Vaikea on tuosta kontrollista saada oikeasti pakkotaputuslukko, joten ehkä pitäydyn aikaisemmin oppimassani versiossa. Suoran nilkkalukon lisäksi tehtiin reverse halfguardista kuperkeikka toeholdia. Hauska temppu sinänsä, mutta Demianin esittämä kneebar+toehold-kombo on kontrolliltaan ihan eri luokkaa, joten se lienee käyttökelpoisempi.

Normaalisparria ei eilen ollut, vain guardin ohitusta. Omaa guardiani ei ohittanut kuin Martin, eikä sekään erä mennyt aivan täysin penkin alle, joten siltä osin hyvähkö suoritus. Ohitukset sujuivat myös ok, vain yhdessä erässä päältä "hävisin", kun olin huolimaton ja ylimielinen, ja sallin isokokoisen sinivöisen rakentaa jujin suljetusta liian pitkälle. Vakuuttunut olin, että saisin käden karkuun ja pääsisin ohittamaan, mutta hieno kontrolli oli jampalla. No, pieni nöyrtyminen on aina paikallaan.