Auringonpaiste ja kofeiinittomuus - ja näin ollen myös päänsärky - jatkuvat. Eipä se mitään, päivä oli yllättävän hyvä tästä huolimatta.

Ensinnäkin onnistuin huijauksessa, jota ehdin jännätä siitä saakka, kun moisen idean sain eli jo useita päiviä. Opiskelijabussikortin voi nimittäin täällä saada ainoastaan virallisella opiskelijakortilla. Sellaisen saa koulusta kyllä, mutta vasta syyskuun lopussa tai lokakuun alussa nykytiedon mukaan. Kansainvälinen opiskelijakortti (ISIC) kyllä ajaa saman asian. Mulla oli viime vuoden brassireissun jäljiltä edelleen ISIC lompakossa, vaikka se olikin vanhentunut viime vuoden lopussa. Nokkelana poikana menin sitten tietenkin sitä tiskille esittämään ja kävi kuten oletinkin, virkailija sai ensimmäistä kertaa moisen kortin eteensä, ja kun vielä puhuin tahallani englantia vaikeuttaakseni tilannetta, jäi vanhentuminen joko huomaamatta tai sitten virkailija vain päätti olla välittämättä siitä. Sain siis huijattua itselleni vuoden loppuun saakka voimassa olevan opiskelijalipun noin paria kuukautta aikaisemmin kuin se muuten olisi ollut mahdollista ja säästin näin huomattavan kasan kruunuja. Kallis kortti oli silti, 2000 kruunua (yli 200 euroa).

Lisäksi tietenkin menin särystä huolimatta treeneihin, pässi kun olen. Treenit menivät erinomaisen mukavasti tästä huolimatta, alkaa oma jitsu löytyä taas vähitellen. Fyysisimmät harjoitukset olivat tähän saakka, huomattava määrä punnerruksia normaaleista hyppyihin ja käsilläseisonnasta tehtäviin saakka. Tekniikka oli tuttua, yksi eniten käyttämistäni swiipeistä (omoplata-rullaus), tosin poikkeuksellisesti suljetusta guardista ilman vastustajan ylösnousua. Toimii noinkin, joutuu vain nykäisemään enemmän. Toisena tekniikkana oli perus cross guard -swiippi, josta voi jatkaa omoplataan ja siitä edelleen ensimmäiseen swiippiin, jos vastustaja ei kaadu. Eräs ruskeavöinen näytti aika erikoisen oman versionsa cross guard -swiipistä. Sen sijaan, että lykkäisi painonsa vastustajan käden päälle, tämä heilautti vapaan jalkansa olkapäähän, hyvin samankaltaisesti kuin normaalissa omoplatassa painetaan hartian takaosaa. Vaatii varmaan enemmän voimaa ja vauhtia, mutta kai tuokin voi toimia.

Sparrit sujuivat mukavasti, sain rutkasti lopetuksia sinivöisille ja pistin tuolle judohirmullekin paljon paremmin kampoihin kuin aikaisemmin. Tasan olisivat menneet pisteet (2-2), ellen täysin erehdy. Vielä kaksi päivää jäljellä ennen pakollista taukoa (lauantaisin ei kesäaikaan ole aikuisten jitsutreenejä). Uskoisin käyväni molempina päivinä, sillä palautuminen on sujunut todella hyvin ja motivaatio on edelleen moitteeton.

Palautumiseenkin osittain liittyen, olen saanut täällä pidettyä ruokavalion varsin puhtaana. Toivottavasti sama meininki jatkuu myös tulevaisuudessa, eikä jää tähän ensimmäiseen viikkoon. Olisi oikein mukava, jos voisin tämän vatsan jättää Ruotsin puolelle ja palata Suomeen hoikempana ja entistä ilkeämpänä (mean and lean, Bruce Lee -tyyliin).

Puhutaanpas vielä jokunen rivi säästä, se kun on aina valtavan kiinnostava aihe. Arkipäivät viime viikolla olivat melko ankeita ja välillä satoi vettäkin. Viikonloppu ja alkuviikko sen sijaan ovat olleet todella aurinkoisia (kuten olen jo tainnut kirotakin) ja lämpimiä. Tänään tosin heräsin aamupäivästä hirvittävään ukkosjyrähdykseen, kun pikainen, joskin aggressiivinen ukkoskuuro ylitti Tyresön alueen. Mutta sieltä se mollukka vaan puski läpi tänäänkin ja päässä alkoi takoa. Miten hienoa.