Lauantaina oli kaksi kahden tunnin treeniä Pedron ohjauksessa. Ideana käsittääkseni oli, että Tukholman ulkopuoleltakin olisi tullut hiltiläisiä painille. Eipä tullut, eikä tukholmalaisiakaan montaa. Kymmenkunta meitä taisi olla kummissakin treeneissä.

Mainittakoon ihan alkuun, että kokeilin tuota Martinin eilen näyttämää tekniikkaa tänään sparrissa.  Saman painoluokan sällille meni läpi kuin nyrkki päästä, 90+ kg möröille taas ei. On se kummallista.

Tekniikkaa mahtuu neljään tuntiin aika helkkaristi, joten yritän muistella tärkeimmät. Systeeminä oli, että lämpöjen jälkeen Pedro näytti tekniikkaa, sitten sparrattiin erä, katsottiin Pedron huomion herättänyt tekniikka, sparrattiin taas erä jne. Noista välitekniikoista en varmasti muista kaikkia, mutta eipä se niin haittaa.

Ensimmäisen treenin varsinainen tekniikkaosuus omistettiin mounttiin. Ja vieläpä varsin hyvällä tavalla, katseltiin siinä olemisen perusprinsiippejä. Ensimmäisenä katseltiin vastaliike vastustajan katkarapuun eli hauista naamaan ja käännetään taakse. Jos vähän myöhästytään, niin kaivetaan jalka/kantapää vastustajan jalan alle, jolloin saadaan mountti säilytettyä. Toisena katseltiin polven nostaminen S-mountin tyyppisesti, joskaan tässä ei haettu jalkaa käden alle vaan se jätettiin keskivartalon kohdalle. Polvi käännettiin kuitenkin kohti jalkoja, jotta paino olisi tiukemmin päällä. Ensimmäisenä tehtiin kyynärpään avulla suora käsilukko omaa vartaloa vasten ja toisena siirryttiin peruskauluskuristukseen jalkaotteella. Kolmantena mount-temppuna oli hyökkäys vastustajan käteen, kun kädet pidetään ristissä kaulalla, kuten moni tekee. Molemmin käsin päällimmäiseen käsivarteen ja tästä juji tai triangeli.

Välitekniikoista ne, jotka muistan. Normaali guardin ohituksessa (härkätaistelija) painetaan molemmin käsin samaa jalkaa alas. Jos vastustaja lähtee kikkailemaan toisella jalalla, viedään toinen käsi marcelomaisesti yli ja sinetöidään ohitus. Toisena halfguardista swiippi, jos on ote ristikkäisestä hihasta. Ote toisella kädellä jalasta, suoristetaan päälle poikittain ja kuperkeikataan taaksepäin ja ympäri. Z-säärellä saa helpotettua swiippiä. Tuttu oli tämä. Samoin seuraavaksi tehty istumaguardi kaulusotteella. Pedro tosin ei näyttänyt kuristusta kädestä pois kierrettäessä vaan ainoastaan mukana kääntymisen, mutta polvilleen nykäisy ja ankle pick tulivat ihan totutulla tavalla (sain tuon ankle pickin toimimaan myös sparrissa). Lopussa oli vielä swiippi, kun vastustajan hihat ovat kiinni ja jalat ovat vastustajan lantiolla. Kun toinen jalka painetaan alas ja vastustaja lähtee ylittämään jalkaa polvella, on varsin helppo kipata ympäri.

Toinen treeni puolestaan oli halfguardia päältä. Ensimmäisessä tekniikassa pidettiin underhook tiukasti ja vietiin paino vastustajan kropan ulkopuolelle. Toisen jalan avulla tuotiin jalka ristiin läpi. Jos ei irtoa, niin lantiolla nytkyttämällä lähtee. Ottamalla toisen jalan uudestaan avuksi voi myös vaihtaa polven suuntaa ja ohittaa suoraan mounttiin, tosin tätä Pedro sanoi aika vaikeaksi toimenpiteeksi.

Toinen variaatio halfguardista oli kääntyminen Marceloon ja vapaan polven avulla ohittaminen. Tämä oli tuttua huttua, eikä tähän tullut uusia detaljeja tällä erää. Lopuksi katsottiin vastaliike kun vastustaja yrittää kääntyä Marceloon. Selästä ote, jalasta kiinni ja kun vastustaja kääntyy, nypätään full guard.

Toisien treenien ainoa välitekniikka taisi olla ohitus, kun vastustaja kontrolloi myötähihaa. Otetaan ote kyseisen käden hihasta, ristijalasta kiinni toisella kädellä ja nykäisy ylöspäin ja knee-on-stomach. Vanha tuttu sekin.

Hiukkasen tuli sekava kuvaus, mutta nyt en jaksa setviä enempää. Kivaa oli ja nyt väsyttää. UFC alkaa tunnin päästä, all is well.