Olipahan mainiot treenit, monella tavalla. Ja ottaen huomioon miten päin hanuria meni tämänkin päivän ruokailu (ks. edellisen viestin loppu), niin hyvin riitti tarmokin.

Tekniikka oli perussettiä, mutta hyvällä tyylillä. Alkulämmöissä käytiin erilaisia tapoja hankkiutua selkään. Ensimmäisenä mentiin kainalon kautta, sitten hihaotteesta kyynärpääpyörähdyksellä käden alta, sitten armdragilla ja sitten armdragilla vastustajan otteesta.

Varsinainen tekniikka oli guardin ohitusta eli perusnousu ja kaksi perusohitusta. Täällä kun käyttävät tuota hihaotetta, niin perusversiot eroavat aavistuksen Takadon vastaavista, mutta hyvin tuttuja ne silti ovat. Erittäin hyvän yksityiskohdan näytti Martin, ei ole missään tullut aikaisemmin vastaan. Ohitus, jossa heitetään jalka toisen yli ja pidetään vastustajan jalka oman nilkan alla, kannattaa päättää potkaisemalla se jalka niin kauas kuin mahdollista pelkän vapauttamisen sijaan. Miellyttävää kyllä, miten vuosikausia tahkottuihin tekniikoihin jaksaa löytyä detaljeja, kun vähän kiertelee maailmaa.

Normaalia sparria ei tänään käyty lainkaan. Sen sijaan pyörittiin 40 minuuttia guardin ohitus -sparria. Meni oikein mukavasti, ei ohittanut kukaan mua niissä kahdessa erässä, jotka selälläni olin. Ensimmäisessä erässä osui suoraan pikku-David vastaan, joten siinä sitten 10 minuuttia pyörittiin suuremmitta tuloksitta. Hyvä erä kuitenkin, on niin sutjakka jamppa, että ei pääse tylsää tulemaan.

Treenien jälkeen Martin pyysi mut katsomaan yhden tekniikan, jonka se katsoi sopivan mun tyyliin hyvin. Ja täytyy myöntää, että aika hyvin se siihen asettuneekin. Tekniikka on vastaliike siihen, kun vastustaja halfguardista kaivaa kätensä jalan alle (eli hakee leg on shoulder - ohitusta). Tartutaan vastustajan kädestä ja työnnetään oma käsi suoraksi. Toisella kädellä selän yli ote vastustajan vyöstä, vedetään vastustaja päälle ja rullataan yli. Vaikutti hyvältä, pitää koettaa testailla.

Sekä David että Martin kehuivat mun painia treenien jälkeen. Lämmittäähän tuo, kovastikin. Lisäksi sain treenikaverilta kutsun huomisillalle katsomaan UFC:tä (lähettävät suorana lähetyksenä Ruotsin TV4 Sportilta). Mukavaa sekin.